PARADOR 

Tervezők, Desingerek 

A Parador könnyűszerrel nyerte meg partnereinek a design élvonalába tartozó olyan tervezők együttműködését, mint például Zaha Hadid, Alfredo Haberli, Ora Ito, Karim Rashid, Ross Lovegrove vagy Hadi Teherani. E márka a kivételesnek számító igényességnek, a finom megmunkálásnak és az eredeti padlódesignnak köszönheti megkapó egyediségét.   

Parador Trade Center 

Alfredo Häberli

A padló csak a második pillantásra mutat mintákat és szerkezeteket. A lényeg az, hogy hatással van, érzést kelt, és hangsúlyozza a szoba jellegét.


A Floor Fields Design Edition kollekció a természetes formák és struktúrák elismerése. Tisztelgés a klasszikusok tervezéséhez, váratlan új földrajzi perspektívákkal párosítva. A keretes és a befejezetlen szabadságot használja a rend és a káosz egyéniségének megteremtéséhez. Az eredmény jellegzetes padló, elegáns stílusban.

PARADOR Edition NEA Design Collection - ALFREDO HABERLI -Floor Fields fapadló 

PARADOR Edition ENA Design Collection - ALFREDO HABERLI -Floor Fields laminált padló 

Zaha Hadid

Az iraki eredetű brit építész- és építészprofesszor avantgárdával, előretekintő vízióival lenyűgözte az építészet világát.
Az áttörés a Vitra üzem Weil am Rhein-i tűzoltóságának tervezésével jött létre. Művei közé tartozik az Innsbruck közelében található Hungerburgbahn és a Guangzhou Operaház. Ezen kívül a Hadid építészeti cége többek között bútorokat, belső tereket és árucikkeket tervez.


Zaha Hadid lett az első nő, aki megkapta a rangos Pritzker-díjat.

PARADOR EDITION 1 - Zaha Hadid - KRYSTAL laminált padló 

Hadi Teherani

Hadi Teherani építész elkötelezte magát a tér érzékenysége, az űrlap tisztasága és fenntartható funkcionalitás mellett. Lakások, vállalati központok és a vásárlási világok éppúgy része a nemzetközileg elismert munkájának, mint a lámpatestek, a moduláris konyhák és a padlók kialakítása.


Hadi Teherani építész és terméktervező. Nemzetközileg elismert munkájának része a termék- és belsőépítészeti program, amellyel az építészetben kimagasló fejlettségű - a lámpatestektől a moduláris konyhák és  padlókig. 

A Parador számára Teherani már második alkalommal hozott létre innovatív laminált és faparketta kiadásokat.

Parador Edition Desing Collection - Open Frameworks- Classic- Hadi Teherani - OAK natural fapadló

Parador Edition Desing Collection - Open Frameworks- Hadi Teherani - New Oak laminált padló

Parador Edition Desing Collection - Open Frameworks- Hadi Teherani - New Oak laminált padló

Parador Edition Desing Collection - New Classics- Hadi Teherani - DARK MARBLE OAK laminált padló

Parador Edition Desing Collection - New Classics- Hadi Teherani - GRAPHIC OAK laminált padló

Ora-Ito

Az Ora-Ï-hoz viszonylag nem szokványos pályafutást írtak: státusza a design jelenet lövészcsillagának köszönhető a lemorzsolódása olyan magazinoknak, mint Louis Vuitton, Gucci és az Apple formatervezési minták tervezeteit készítette el, amelyekre nem volt ügyfélrendelés. 

Ma Párizsban van saját stúdiója, és hivatalosan is nagy márkák és cégek számára dolgozik. Otthoni bútorokat, valamint high-tech készülékeket, ékszereket vagy parfümös üvegeket tervez. 

A Simplexity filozófiájának, az egyszerű formák és a komplex tervezési folyamatok keverékének megfelelően tervezte például a "Swing Pod" üléscsapatot Cappellininek és a "Mindenhol" fényt az Artemide számára.

Parador Edition Desing Collection - Ora Ito - EDGY POPLINE laminált padló


Ross Lovegrove

Az anyagtanulmányok, a biomorf formák és a csúcstechnológia kombinációjával foglalkozik Ross Lovegrove ipari tervező.

Tervezői munkájának kezdetén a brit a Sony és a Apple iMac számítógépén dolgozott a Walkman-nál.

 Ma ismert organikusan kialakított tárgyairól, például fényekről vagy székekről. Kialakítása követi a természet logikáját és esztétikáját, figyelembe véve az ergonómiai követelményeket.

Parador Edition Desing Collection - Ross Lovegrove - CIRCUIT BOARD laminált padló

A honlapon megjelenített tartalom és forma, így a tájékoztatók, cikkek, az előadások, a honlap grafikája vagy bármely más szerzői mű ("mű") szerzői jogi oltalom alatt áll. Mindennemű jogosulatlan felhasználás jogi eljárást von maga után.